Meteen naar de inhoud

24 sept 2023 Toerflits 19

Toerflits nr. 19, jaargang 3, 24 september 2023

 
In deze toerflits
  • TFC met Holland Fiets Spel op de EK doorkomst in Gieten 
  • Nieuwe bestuursleden gezocht. 
  • Rondje Lauwersoog – Noordpolderzijl met de TFC
  • Jumbo op de Pedalen tocht EK editie 17 september
  • Activiteitenkalender TFC
 

EK doorkomst 24 september.
De TFC was aanwezig met het Holland Sport Fietsspel!


Afgelopen zondag was het een groot feest op de parkeerplaats bij Jumbo Abbas. De toerfietsclub had een mooie prominente plek met het Holland Sport Fietsspel! Het spel was met name bij de jeugd erg in trek, niet in de laatste plaats omdat er een bidon voor de winnaar te verdienen viel.
Een mooie actie waarbij we ons als TFC hebben laten zien!






 
 
Bestuursleden gezocht!

William Mensen en Janhenk Schulting hebben aangegeven met ingang van de volgende jaarvergadering te stoppen met het bestuur. We zijn daarom naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden. Heb je belangstelling? We vergaderen ongeveer 6-8 x per jaar en, afhankelijk van je takenpakket, ben je daarnaast nog wat extra tijd kwijt. Heb je deze tijd niet? Overweeg dan wat je wél kunt doen. Immers, meerdere handen maken licht werk. Gezelligheid staat voorop. 
Het bestuur gaat in oktober actief bellen met leden om bestuursleden te werven. 
Belangstellenden kunnen zich melden bij één van bestuursleden, William Mensen, Janhenk Schulting, Sjaak Haans, Anita Jeuring of Edgard Weening 
 
Rondje Lauwersoog / Noordpolderzijl vanuit Groningen

Bij tropische temperaturen trokken 9 TFC’ers op zondag 10 september met de racefiets erop uit om een rondje door het Groninger land te fietsen. Herald had een mooie route uitgezet van zo’n 125 km vanaf Bouwselect in Groningen. Mooie dijkweggetjes, eeuwenoude dorpjes en sluiscomplexen, heel veel schapen en als toetje het Hogeland met zijn terpdorpen. Een mooie tocht met een mooi gezelschap. Voor herhaling vatbaar!




 
 
 
Jumbo op de de Pedalen EK editie op 17 september! 

Zondag 17 september werd de Jumbo op de Pedalen tocht verreden, de aftrap voor een week vol EK-wedstrijden door Drenthe. Met 6 TFC’ers hebben we deze toertocht verreden over zo’n 105 km met de VAM-berg als hoogtepunt en daarbij ook nieuwe stuk naar 63 meter boven N.A.P. In Zweeloo troffen we Henk en Roelie Zwiers die ook al vroeg vanuit Gieten waren vertrekken om familie en de TFC aan te moedigen!
De route zelf ging over Dwingeloo, Fluitenberg, Hoogeveen, Elim, Coevorden, Dalen, Oosterhesselen, Zweeloo via Wijster naar de VAM-berg. 



 
Activiteitenkalender 2023
 
8 oktober    Bouwselect Aa en Hunze TFC MTB tocht.
29 oktober  Sluitingsrit TFC 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.