Meteen naar de inhoud

Welkom

MTB Groep Gieten bestaat op dit moment uit ongeveer 50 actieve leden. Wij mountainbiken in clubverband, op een actieve- en recreatieve manier, vaak in de bosrijke omgeving van Gieten en omstreken. Buiten het MTB-seizoen wordt er uiteraard ook gefietst en getraind. Naast fietsen is er ook ruimte voor gezelligheid. Jaarlijks hebben we diverse activiteiten zoals de gezamenlijke openings- en slotrit, diverse clinics, een BBQ en organiseren we een clubweekend naar een uitdagend parcours in Nederland of het buitenland.

Clinics in de winterperiode

Gedurende de winter fietsen we door met de groep. We beginnen op zondagmorgen om 9.00 uur bij tankstation Shell Okken in Gieten. Het tempo wordt altijd aangepast zodat iedereen het bij kan houden. We rijden een route tot ongeveer 12.00 uur, onderbroken door een koffiepauze.
Ook worden er in het voor- en najaar speciale clinics gegeven voor nieuwelingen en mensen die opnieuw met MTB-en willen beginnen. Hier wordt altijd een speciale melding van gemaakt. Op de website en in de lokale pers zal dit worden aangekondigd. 

3890c4c0-85d4-4c72-bca2-ef1f16c6411f

TFC Gieten MTB tochten

Twee keer per jaar organiseert de TFC Gieten een MTB Toertocht. In het vroege voorjaar de ‘Tegelhuys Gieten MTB toertocht’ en in september de ‘Bouwselect MTB toertocht Gieten’. Daarnaast zijn onze vrijwilligers regelmatig in touw bij evenementen als Bartje 200 en Drenthe 200. Uiteraard ook om daar onze eigen leden aan te moedigen!

Voor meer info kunt u terecht op onze contactpagina, of bij de voorzitter van de MTB-commissie Janhenk Schulting, mtb@tfcgieten.nl of TFC-voorzitter Edgard Weening, info@tfcgieten.nl

 

MTB-tochten

In de winterperiode is bijna wekelijks wel ergens een georganiseerde MTB-tocht. Regelmatig nemen we vanuit TFC Gieten in groepsverband daar aan deel. Tijdens de trainingen en in de WhatsApp groepen wordt dit overlegd.

Mountainbiken in de zomerperiode

Veel MTB-ers stappen in april op de racefiets, maar een behoorlijk aantal blijft ook in de zomer hun MTB trouw.
We starten om 09.00 uur bij Profile en rijden een route tot ongeveer 12.00 uur, onderbroken door een koffiepauze. In tegenstelling tot de winterperiode wordt er geen specifieke training gegeven. Bij voldoende deelname is er een snelle en een langzamere groep.

Onze sponsoren

Check onze Social Media pagina's