Meteen naar de inhoud

MTB Route Gieten - Gasselte

De route loopt door het Staatsbos van Gieten en Gasselte en is met rode bordjes gemarkeerd. De MTB-route heeft een totale lengte van 31 kilometer.

Door de zwarte bordjes te volgen is het ook mogelijk om een kortere route te rijden. Er zijn ook verbindingsroutes met andere MTB-routes in de omgeving. Bijvoorbeeld met de route bij Grolloo. Er loopt een project om ook op de routes van Zuidlaren, Anloo en Exloo aan te sluiten. Zo ontstaan er kilometers lange routes door de Drentse bossen.

De MTB-route Gieten – Gasselte is een uitdagende route die geregeld hoog in de top 10 routes van mtbroutes.nl staat.
Van de routes boven 30 kilometer staat onze route geregeld op de eerste plaats.

Starten met de route kan op verschillende plekken, waaronder aan de Nijslootsweg in Gieten, bij het “Nije Hemelriek” in Gasselte en bij Het Boomkroonpad even buiten Drouwen. Op deze locaties kan gratis geparkeerd worden en is het begin van de route aangeduid door middel van borden.

Donatie
Voor onze route is geen vignet verplicht, echter wordt een (jaarlijkse) vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. Van de opbrengst kunnen wij onze route onderhouden. De onderhoudsgroep bestaat volledig uit enthousiaste vrijwilligers, rijders zoals jij. Wil je ook af en toe meehelpen, dan kan dat ook. Meld je dan aan via info@tfcgieten.nl. 

 

Scan de QRcode met je camera van je telefoon, open de betaallink en maak je donatie over. Hiermee kunnen we blijven genieten van onze mooie route!

Het onderhoud van onze MTB route wordt mogelijk gemaakt door:

Onderhoud

De route wordt onderhouden door vrijwilligers, die vaak lid zijn van de TFC Gieten. Ook van andere verenigingen uit de omgeving wordt er regelmatig een bijdrage aan het onderhoud geleverd, zowel financieel als praktisch. De route wordt door vele sponsoren gesteund, waaronder de provincie Drenthe (project “op Fietse”) en de gemeente Aa en Hunze. Iedere zaterdagmorgen is een groep vrijwilligers bezig met het onderhoud aan de route.

Donatie

Doneren voor het onderhoud en verbeteren van de route kan op NL91RABO 0314 5121 87 t.n.v. TFC Gieten. Vermeld bij het overmaken van je vrijwillige bijdrage als omschrijving “onderhoud MTB Route Gieten”.

Check onze Social Media pagina's