Meteen naar de inhoud

Toerflits nr. 17, jaargang 3, 31 augustus 2023

Toerflits nr. 17, jaargang 3, 31 augustus 2023

 
In deze toerflits
  • Verslag visueel gehandicaptentocht
  • Rabobank club support: stem op de TFC voor een AED!
  • Vrijwilligers gezocht voor EK doorkomst Gieten 24 september
  • Vrijwilligers gezocht voor de Bouwselect MTB tocht
  • Jumbo op de Pedalen tocht EK editie 17 september
  • Activiteitenkalender TFC
 
Visueel gehandicaptentocht m.m.v. TFC Gieten

Op 19 augustus vond de visueel gehandicapten tandem tocht plaats.
De start was bij het clubhuis aan het Boddeveld. De Oogvereniging Drenthe bestaat 10 jaar en de T.F.C. Gieten 40 jaar. We hadden wethouder Ivo Berghuis uitgenodigd om een woordje te doen en het startschot te geven op deze feestelijke dag. Door onze prachtige woonomgeving had Eddy er weer een prachtige route van gemaakt. 
Achter het Boomkroon restaurant werd de lunch gebruikt.
We hebben nog een ijsco stop gehad in Gasselte en na nog een aantal kilometers was de finish in Gieten. Daar werd het glas geheven en was het een gezellig samenzijn.
Aansluitend kon er genoten worden van een heerlijk buffet.
Het was een fantastische dag!

Dank aan Ivo voor zijn komst en alle vrijwilligers voor hun inzet.
Anita & Ina. 
 
 
Rabobank Club Support: VANAF 4 SEPTEMBER stemmen!

Jaarlijks kunnen Rabobank leden stemmen op hun favoriete vereniging(en) en dit levert dan een mooie bijdrage op de voor betreffende club.  Voor dit jaar heeft het bestuur bedacht dat we opbrengst willen besteden voor de aanschaf van een AED. Deze AED kan mee bij het onderhoud voor de MTB-route en kan stand-by staan bij onze activiteiten.  Dus stem op de toerfietsclub Gieten en zorg dat we een mooi bedrag in kas krijgen voor een AED!
 
Vrijwilligers gezocht EK-doorkomst in Gieten 24 september

Het zal u vast ontgaan zijn dat het Europees Kampioenschap naar Drenthe komt. Op de zondag 24 september is Gieten aan de beurt en is onze plaats opgenomen in het parcours. 
Jantinus Warners heeft samen met de gemeente en tal van vrijwilligers het initiatief genomen voor allerlei activiteiten rondom deze doorkomst. 

Zo zullen er tal van activiteiten plaatsvinden op de parkeerplaats bij Jumbo Abbas. Aanvang: 12.00 uur , doorlooptijd tot ca.17.30 uur

Waaronder een groot podium waarop optredens zullen plaatsvinden van o.a. Gieter koren, een lokale DJ, en een groot scherm waarop de wedstrijd van de elite mannen live te volgen is. Verder is er een horecaplein ingericht en zal er een slotceremonie van de Nationale Sportweek Aa en Hunze/Borger-Odoorn plaatsvinden.

Op dit feestplein zal ook de TFC Gieten aanwezig zijn met een stand en zullen er promotionele activiteiten moeten plaatsvinden. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die mee willen helpen en denken. Aanmelden kan op weeningbeheer@gmail.com

De Stationsstraat zal aan beide zijden voorzien van dranghekken waardoor er een mooie ambiance voor publiek, renners en tv ontstaat.

Daarnaast wordt een mooi evenement voor de jeugd georganiseerd. Schoolgaande kinderen kunnen zich zelf en hun fiets/trapauto etc. versieren welke dan opgesteld gaan worden langs het parkoers aan de Asserstraat. De tv-camera’s zullen dit fleurige schouwspel niet missen. De kinderen rijden na de doorkomst ook door de Stationsstraat langs het grote aantal publiek en worden dan als helden onthaald.

Ben je erbij? Kom dan in tenue en draag je steentje bij aan de promotie van onze club!

 
Vrijwilligers gezocht voor de Bouwselect MTB tocht 8 oktober

De MTB commissie is weer begonnen met de voorbereiding van de “Bouwselect Aa en Hunze MTB tocht” die gepland staat voor zondag 8 oktober.  Wil je ons assisteren bij deze tocht, op een verzorgingspost, bij het uitzetten van de route, of bij andere werkzaamheden die moeten gebeuren om deze tocht tot een succes te maken, schroom niet en meld je aan voor 13 augustus. Dan hebben wij nog even tijd om het draaiboek gereed te maken. 
Stuur een mailtje naar jghartlief@ziggo.nl

Aanmelden bij een van de commissie leden kan natuurlijk ook. 
Alvast bedankt voor je aanmelding. 


MTB commissie. 
Jan Hartlief
Henk Vedder 
Jan Heeres 
Wilfred Kruiter 
Carel Sobering 
Teon Metselaar 
Janhenk Schulting
 
Jumbo op de de Pedalen EK editie op 17 september! 

De eerste leden hebben zich ingeschreven! Wil je nog mee? Schrijf je dan rechtstreeks in op de site van Jumbo op de pedalen. 
 
Activiteitenkalender 2023
 
2 sept        Veldslag om Norg
10 sept       Rondje Lauwersoog met de TFC, Hogeland, vanuit Gieten
17 sept.      Toertocht EK Wielrennen – Jumbo op de Pedalen 
8 oktober    Bouwselect Aa en Hunze TFC MTB tocht.
29 oktober  Sluitingsrit TFC met lezing
 
Website https://tfcgieten.nl
Contactadres: weeningbeheer@gmail.com, Edgard Weening, 06-53819007

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.