Meteen naar de inhoud

11 mei 2023, Toerflits nr. 11, jaargang 3

Toerflits nr. 10, jaargang 3, 11 mei 2023

 
In deze toerflits
  • Reunie van Den Store Styrkeproven
  • Jumbo Abbas tocht 
  • Weekend Luxemburg gaat door
  • Activiteitenkalender TFC
 
Jumbo Abbas toertocht 
 

Afgelopen zondag heeft de toercommissie samen met een flink aantal vrijwilligers van de TFC de Jumbo Abbas toertocht neergezet. Op de zaterdag werden de lussen van 50, 40 en 30 km al uitgezet door onze fietsers, op de zondag om 7 uur in de ochtend gecheckt en om half 9 konden de eerste deelnemers los! Aanvankelijk was het nog best fris maar toen het zonnetje tegen het eind van de ochtend doorbrak werd het een stuk vriendelijker. 

Uiteindelijk hebben we zo’n 80 deelnemers gehad waaronder onze eigen recreanten die voor de 50 km gingen. De racefietsers kwamen speciaal voor het mooie landschap in ons Drenthe. En dat werd beloond! De route werd zeer gewaardeerd. 

Nu moeten we zorgen dat we voor de volgende keer meer deelnemers op de been kunnen brengen. Na 4 jaar afwezigheid vanwege COVID moeten we deze tocht weer vast op de kalender weten te krijgen. 

Met dank aan Jan Abbas voor de sponsoring van de verzorgingspost! Dankzij de sponsoring en subsidie van de gemeente hebben we toch nog een paar leuke centen aan de tocht overgehouden. Waarvan er ook nog een deel aan het goede doel wordt afgedragen in het kader van ons 40-jarig bestaan.

Voor meer foto’s: zie website 

Toercommissie: William, Jeroen, Ap, Herald en Edgard 

 
 

PERSBERICHT UIT DE KANAALSTREEK VAN 10 MEI 2023 (tekst Paul Abrahams)
 

GIETEN Op zaterdag 25 juni 1988, de dag dat het Nederlands voetbalelftal Europees kampioen is geworden door doelpunten van Gullit en Van Basten, hebben acht leden van de Toer Fiets Club Gieten meegedaan aan Den Store Styrkeproven (De Grote Krachtproef) in Noorwegen, een non-stop fietstocht over 560 kilometer tussen Trondheim en Oslo.
De mannetjesputters hebben maximaal 48 uur de tijd om de afstand af te leggen, maar Theo Kremer, de inmiddels overleden Jan Alserda, Harm Jeuring, Jo Wilkens, Henk Ensing, Jan Moek, Henk Zwiers en Harm Pepping hebben de loodzware klus binnen 24 uur geklaard: 22 uur en 55 minuten inclusief rustpauzes bij verschillende verzorgingsposten.
Om de vijf jaar komen de mannetjesputters nog samen bij elkaar voor een reünie. Dan wordt onder het genot van een hapje en een drankje teruggeblikt op de puike prestatie.
„We hebben destijds met elkaar afgesproken om de fietstocht in één keer uit te rijden”, vertelt Jan Moek.
„Dus niet slapen onderweg. Wel hebben we gezegd: we starten samen in Trondheim en we rijden samen in Oslo over de finish. Niemand hoeft alleen te rijden en dat is gelukt.”
„Deze tocht is de mooiste tocht die we ooit hebben gereden”, vervolgt Moek. „De prachtige natuur, de enthousiaste aanmoedigingen van het publiek; het leek wel de Elfstedentocht, een temperatuur overdag van boven de 30 graden, ‘s nachts fietsen terwijl het niet donker wordt, de enorme krachtsinspanning die we geleverd hebben, de strijd tegen de vermoeidheid en ga zo maar even door. Gelukkig hebben we onderweg nauwelijks pech gehad. Daardoor hebben we gemiddeld 30 kilometer per uur kunnen fietsen.”
Tijdens de reünie is altijd voldoende gelegenheid om terug te blikken op de
monstertocht van 35 jaar geleden.
„Dan praten we weer over die deelnemers die met zwaar getekende koppen uitgeput in de berm liggen, de warme maaltijd met drie glazige aardappeltjes en drie gehaktballen uit blik en de strijd tegen de slaap. Zo was één van onze fietsers op zoek naar zijn handschoenen, terwijl hij ze droeg.
Heroïsche verhalen om nooit meer te vergeten. En elke keer worden die verhalen mooier. En het startnummer van Den Store Styrkeproven? Dat wordt vanzelfsprekend gekoesterd.”

 

https://krant.kanaalstreek.nl/reader/?epub=https://krant.kanaalstreek.nl/ndc-ws/kanaalstreek/issues/6609/#/pages/18

 
 
TFC weekend Luxemburg

Zoals het nu lijkt gaat het weekend naar Luxemburg voor onze MTB’ers en racefietsers door. We hebben zo’n 8-9 aanmeldingen binnen maar daar kunnen nog wel wat bij!
De snelle rijders en de minder snelle rijders zijn beide vertegenwoordigd. MTB of race idem. 
Datum 30 juni t/m 2 juli. Kosten voor 2 overnachtingen all-in: 250 euro. Hotel en uitvalsbasis is in Esch-sur- Sûre.
Nog niet aangemeld maar wel belangstelling: aanmelden kan op weeningbeheer@gmail.com
 
Activiteitenkalender 2023
 
18 mei       Noorderrondrit Loppersum
20 mei.      Tecklenburg Rundfahrt
29 mei       Elfstedentocht
17 juni       Bartje 200
30 juni – 2 juli  Fietsweekend met TFC in Luxemburg
8 juli          Lustrumfeest TFC
19 aug       Visueel gehandicaptentocht 
2 sept        Veldslag om Norg
10 sept       Rondje Lauwersoog met de TFC, Hogeland, vanuit Gieten
17 sept.      Toertocht in het kader EK Wielrennen
8 oktober    Bouwselect Aa en Hunze TFC MTB tocht.
29 oktober  Sluitingsrit TFC met lezing
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.