Meteen naar de inhoud

1 oktober 2022: MTB onderhoudsgroep wint prijs voor meeste duurzame MTB route.

Bericht van de MTB onderhoudsgroep: 

Afgelopen weekend zijn we als Werkgroep van de MTB Route Gieten – Gasselte afgereisd naar het Shimano Experience Center in Valkenburg. Dit  op uitnodiging van de MTB Trail Awards.

Hieronder een korte uitleg wat deze Awards eigenlijk inhouden:

Nederland telt inmiddels meer dan 250 unieke MTB routes. De MTB Trail Awards zijn in het leven geroepen om de routebouwers en verenigingen, verantwoordelijk voor het onderhoud van deze routes, eens goed in de schijnwerpers te zetten. Daarom spreken we onze waardering uit met prijzen in 6 verschillende categorieën. Klik HIER voor het overzicht van de voorgaande jaren. 

De verschillende categorieën (onder andere: Beste Nieuwe MTB Route, Beste Bike park, Beste MTB Experience) worden door een vakjury aan de hand van specifieke criteria beoordeeld.

Iedere winnende trailcrew ontvangt naast een mooi prijzenpakket een route paal met gouden plaquette. De publieksprijs is De Gouden Schop. Van 1 augustus tot 25 september is er volop gestemd en deze award wordt uitgereikt aan de route met de hoogste beoordelingsscore en meeste stemmen uit de poll. 

Wij hebben daar de prijs voor Meest Duurzame MTB Trail in ontvangst mogen nemen. Uit het juryrapport : 
 
Het aanpassen van de route in natte tijden om de natuur en trail  te sparen, het frequente onderhoud, het in samenspraak met Staatsbosbeheer doorspreken van uitbreidingen van de route waarbij de natuurwaarden steeds en opnieuw in ogenschouw worden gehouden, en de zeer goede bewegwijzering maken dat wij de prijs voor de meest duurzame MTB Trail dit jaar toekennen aan de MTB route Gieten-Gasselte.
 
Hierbij een filmpje met een indruk van de prijsuitreiking: https://youtu.be/ToTSUL3Tw3Y
 
We zijn erg blij met deze erkenning voor het werk dat wij samen met jullie kunnen doen! Zonder jullie en onze sponsoren hadden we dit niet kunnen bereiken. 
 
Bedankt en met vriendelijk groeten,
 
Pieter Nienhuis
namens de Werkgroep MTB Route Gieten
onderdeel van TFC Gieten

Fokko Kupers
Teun Martens
Pieter Nienhuis
Harm Pepping
Gerrit Pots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.