Meteen naar de inhoud

20 september 2022: Toerflits 20.

Toerflits 20 – jaargang 2 – 20 september 2022
 

In deze toerflits
  • Bedankt allemaal
  • Vrijwilligers gezocht voor Hondsrug classic, 24 september
  • Bouwselect MTB Toertocht Aa en Hunze 18 september 2022
  • Lustrumcommissie
  • Seizoensluiting met  Allard Engels op 30 oktober   
 

Leden en vrijwilligers,
Hartelijk dank voor de prachtige bos bloemen, die ik van jullie heb ontvangen.
Het gaat de goede kant op met Henk. Nog een paar weken en je kunt ons weer op de racefiets tegenkomen.
Vriendelijke groet,
Roelie en Henk Zwiers..
  

Vrijwilligers gezocht voor Hondsrug classic, 24 september
De werkgroep MTB Route Gieten zoekt nog een aantal vrijwilligers die willen meehelpen tijdens het Hondsrug Classic weekend.
Zaterdag 24 september:
– 1 persoon vanaf 13.00 uur

Zondag 25 september
– vanaf 07.30 – 3 personen om route te controleren
– vanaf 14.00 – 4 personen om linten op te ruimen =, etc.

Lijkt het je leuk om te helpen, geef je dan per ommegaande op.
Aanmelden per mail bij jghartlief@ziggo.nl
 
Bouwselect MTB toertocht Aa en Hunze op 18 september

 
Afgelopen zondag 18 september werd voor de eerste keer de Bouwselect MTB toertocht door ons georganiseerd. Niet echt voor de eerste keer natuurlijk, maar wel onder deze naam. Met vele vrijwilligers hebben we wederom een mooi parcours en een mooie ochtend neergezet! De weergoden waren ons echter minder gunstig gezind. De intredende herfst was op deze ochtend koud en nat. Daardoor viel de opkomst tegen en bleef het aantal steken rond de 250 deelnemers. Hierbij wel een grote delegatie van de jeugd van MTB de Hondsrug. 

Met dank aan onze shirtsponsors: Jumbo Abbas, Tegelhuys, Namaco, Profile Gieten, en Bouwselect / Bouwpartners. Ook zijn we dank verschuldigd aan Bike Assist en de grondeigenaren van de delen van de route. 
Hierbij wat sfeerimpressies van deze natte ochtend.

 

Lustrumcommissie               
 
Onze toerfietsclub bestaat in 2023 40 jaar. Inmiddels hebben zich enkele leden gemeld en vult de lustrumcommissie zich al aardig. Vanuit de MTB en dunne bandjes zoeken we nog 1 of 2 leden om de commissie compleet te maken. Belangstelling? Meld je aan bij Sjaak Haans of Anita Jeuring.

 
 


 
 
Seizoenssluiting met Allard Engels.op 30 oktober, 9.30 uur.
 
Een ieder van ons die al enige tijd lid is van de TFC weet dat er jaarlijks een openingsrit en een sluitingsrit is. De sluitingsrit willen we nu een seizoensluiting noemen. En echte sluiting is het zeker niet voor iedereen omdat de dunne bandjes nog weleens worden ingewisseld voor de dikke banden en het terrein van de weg naar het bos wordt verlegd. Om dit moment extra luister bij te zetten hebben we Allard Engels gevraagd om op 30 oktober een lezing voor onze leden te geven over zijn werk als ploegleider bij Volker Wessels en zijn verleden als semi-prof. Na de lezing kunnen we in groepen een mooi stuk gaan fietsen over de weg of in het bos en komen we weer terug voor een lunch. De seizoenssluiting is voor álle leden van de TFC!
Zondag 30 oktober. Locatie: Koerscafé Lente van Drenthe, inloop vanaf 9 uur, start lezing 9.30 uur. Lunch vanaf 12.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan op weeningbeheer@gmail.com.

 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.