Meteen naar de inhoud

De afdeling toerfietsen van TFC Gieten

Heb jij een racefiets, rij je nu nog alleen, maar zoek je aansluiting bij een gezellige en sportieve club? Dan is de afdeling Toerfietsen van de TFC Gieten de club voor jou!

TFC Gieten telt ruim 80 toerfietsers op de racefiets en de helft hiervan neemt regelmatig deel aan de trainingen. Elke groep rijdt in principe met een wegkapitein. De groepen zijn gemengd. We rijden met zowel mannen en vrouwen in één groep.

Er wordt bij voldoende belangstelling gereden in twee groepen: een snelle groep, die veelal harder rijdt dan 30-32 km per uur en een minder snelle groep, die niet harder rijdt dan 28-30 km per uur. Is er onvoldoende deelname voor het samenstellen van twee groepen dan wordt in goed onderling overleg op basis van de getraindheid, de afstand en de snelheid voorafgaand aan het vertrek bepaald.

Daarnaast is er nog de groep ‘krasse knarren’ waarbij de gemiddelde leeftijd boven de 70 ligt. Deze fietsen veelal op de woensdagmiddag.

Gezamenlijke trainingen vertrekken vanaf:

Jumbo Abbas
Stationstraat in Gieten. 

Tijdstip:

Vanaf het ingaan van de zomertijd is de vertrektijd 18.30 uur en vanaf mei 19.00 uur. 

Maandagavond is de avond voor de snelle groep (30-32 km/u) 

Woensdagavond is de avond voor de minder snelle groep (28-30 km/u)

Jaarlijks organiseert deze afdeling de Jumbo Abbas toertocht in de omgeving van Gieten.
De snelheid wordt onderling met elkaar afgestemd evenals de afstand en route.

Middels de whatsapp groep houden de leden elkaar op de hoogte van deelname etc.

De toerfietsers ondernemen geregeld mooie tochten in de omgeving maar laten zich ook zien bij tochten elders in het land. Bijvoorbeeld de Amstel Gold Race, 11-stedentocht maar ook de Teutoburgerwoud tochten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met William Mensen, toer@tfcgieten.nl,  of Edgard Weening, weeningbeheer@gmail.com

De contactpersoon voor de ‘krasse knarren’ is Albert Wolterman.

Onze sponsoren

Check onze Social Media pagina's