Welkom

MTB Groep Gieten bestaat op dit moment uit ongeveer 50 actieve leden. Wij mountainbiken in clubverband, op een actieve- en recreatieve manier, vaak in de bosrijke omgeving van Gieten en omstreken. Buiten het MTB-seizoen wordt er uiteraard ook gefietst en getraind. Naast fietsen is er ook ruimte voor gezelligheid. Jaarlijks hebben we diverse activiteiten zoals de gezamenlijke openings- en slotrit, diverse clinics, een BBQ en organiseren we een clubweekend naar een uitdagend parcours in Nederland of het buitenland.

Clinics in de winterperiode

Gedurende de winter fietsen we door met de groep. We beginnen op zondagmorgen om 9.00 uur bij tankstation Shell Okken in Gieten. Het tempo wordt altijd aangepast zodat iedereen het bij kan houden. We rijden een route tot ongeveer 12.00 uur, onderbroken door een koffiepauze.
Ook worden er in het voor- en najaar speciale clinics gegeven voor nieuwelingen en mensen die opnieuw met MTB-en willen beginnen. Hier wordt altijd een speciale melding van gemaakt. Op de website en in de lokale pers zal dit worden aangekondigd. 

IMG_1368 2

Mountainbiken in de zomerperiode

Veel MTB-ers stappen in april op de racefiets, maar een behoorlijk aantal blijft ook in de zomer hun MTB trouw.
We starten om 09.00 uur bij Profile en rijden een route tot ongeveer 12.00 uur, onderbroken door een koffiepauze. In tegenstelling tot de winterperiode wordt er geen specifieke training gegeven. Bij voldoende deelname is er een snelle en een langzamere groep.

MTB-tochten

In de winterperiode is bijna wekelijks wel ergens een georganiseerde MTB-tocht. Regelmatig nemen we vanuit TFC Gieten in groepsverband daar aan deel. Tijdens de trainingen en in de WhatsApp groepen wordt dit overlegd.

TFC Gieten MTB tochten

Drie keer per jaar organiseert de TFC Gieten een MTB-toertocht. De Tegelhuys Gieten MTB-toertocht in maart of april, de Profile MTB-toertocht in juli en de RABO MTB-toertocht in september.

Uiteraard kun je daaraan meedoen als deelnemer, maar ook vrijwilligers die meewerken aan de organisatie van de MTB-tochten zijn van harte welkom.

Een groep vrijwilligers van TFC Gieten helpt jaarlijks mee aan de Drenthe 200 MTB-tocht in december en de Bartje 200 MTB-tocht in juni. De komende jaren zullen er meer tochten door diverse verenigingen georganiseerd worden waar TFC Gieten aan mee zal werken.

Voor meer info kunt u terecht op onze contactpagina, of bij de voorzitter van de MTB-commissie: weeningbeheer@gmail.com

Onze sponsoren

Check onze Social Media pagina's