Meteen naar de inhoud

13 maart 2023. Toerflits nr. 4

 
Toerflits nr. 4, jaargang 3, 13 maart 2023
 
In deze toerflits
  • Agenda ALV 22 maart 2023
  • Notulen ALV 20 april 2022
 
 
AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING 2023 TFC Gieten.
Datum:             Woensdag 22 maart 2023
Plaats:              IJsbaankantine, Boddeveld in Gieten
Aanvang:          20:00 uur.
 
1.       Opening
2.       Notulen algemene ledenvergarding 2022 (zie bijlage)
3.       Jaarverslag secretariaat 2022
4.       Financieel jaarverslag 2022 (info wordt tijdens de ALV verstrekt)
5.       Verslag kascommissie (op de ALV door Jaap Helder en Ap van der Bas)
6.       Verkiezing kascommissie 2023
7.       Begroting 2023 (info wordt tijdens de ALV verstrekt)
8.       Bestuursverkiezing
            – Hendrik Cosse treed af en is niet herkiesbaar
            – Nieuwe kandidaten kunnen zich tot een uur voor de ALV bij een van de bestuursleden.
9.       Lustrumcommisie (TFC bestaat 40 jaar)
10.     Activiteiten 2023
11.     Rondvraag
12.     Sluiting


 
 
 
 
Notulen Algemene Ledenvergadering 2021 – T.F.C. GIETEN
Datum: 20 april 2022.
Aanwezig: 31 leden (inclusief 5 bestuursleden, (William Mensen m.k. afwezig).
Met kennisgeving afwezige leden, 9.
Het bestuur bestond per 31 december 2021 uit:
  • Edgard Weening (voorzitter)
  • Anita Jeuring (penningmeester)
  • Gerrit Pots (secretaris)
  • Ivo Berghuis
  • Janhenk Schulting
  • William Mensen

Opening
Edgard Weening opent de vergadering om 20.00 uur en heet alle aanwezigen van harte welkom.
 
Notulen Algemene Ledenvergadering 2021
Er zijn geen op- of aanmerkingen zodat de notulen worden vastgesteld
 
Jaarverslag secretariaat 2021
Edgard neemt het schriftelijke jaarverslag nog even kort door. Er zijn geen op of aanmerkingen van de leden en het verslag wordt verder voor kennisgeving aangenomen.
 
Financieel jaarverslag 2021
Het financieel jaarverslag 2021 werd ook dit jaar via de beamer gepresenteerd. Anita Jeuring beantwoordde de vragen over de TFC en Gerrit Pots over de MTB-Route. De jaarrekening bestaat, net als in 2020, uit een geconsolideerde rekening, een rekening van de T.F.C. Gieten en een rekening van de MTB-Route Gieten-Gasselte. Er is over 2021 sprake van een negatief resultaat voor de T.F.C. Gieten van afgerond € 1023,00. Dit is met name veroorzaakt door het kwijtschelden van de contributie over 2021 van ongeveer € 4500,00. Bij de beheer- en onderhoudsgroep MTB-route is sprake van een positief resultaat van afgerond € 5600,00. Dit is grotendeels veroorzaakt door een bedrag van ruim € 6700,00 aan donaties via de ingevoerde QR-codes. Hendrik Cossee vraagt waarom er € 1000,00 van de vergoeding voor Bartje 200 door de TFC betaald is aan de MTB-route en of dit een bestuursbesluit is. De bijdrage is bedoeld voor het extra onderhoud aan de route omdat hier tijdens deze tocht gebruik van is gemaakt. Het bestuur heeft dit bedrag in een bestuursvergadering vastgesteld. Opgemerkt werd ook nog dat dit voor de eerste keer is dat er een bedrag aan de MTB-route werd toegekend en dat er ook in voorgaande jaren al gebruik van de route gemaakt werd. Jaarlijks wordt bekeken wat de vergoeding moet zijn. Harm Jeuring merkt op dat hij de kosten van de Pieter Weeningclinic wel erg hoog vindt.
Edgard Weening merkt op dat dit ook wel zo is maar dat we er ook veel voor gekregen hebben. De clinic was een groot succes en leverde ook nog een aantal nieuwe leden op. Harm Pepping merkt op dat de clinic zeer geslaagd was en Nico Arends merkte op dat dit de club ook weer veel publiciteit heeft opgeleverd. Het was in de coronapandemie voor velen ook weer een leuk verzetje. Nico Arends vraagt of de gemeentelijke subsidie te maken heeft met de coronapandemie. Anita geeft aan dat dit zo is.
 
Verslag kascommissie
Herald Folkers en Jaap Helder hebben, net als in 2020, de kascontrole van 2021 verricht. Jaap Helder geeft, (ook namens Herald Folkers, die vanavond niet aanwezig kon zijn) aan dat de controle prima verlopen is. Hij heeft grote waardering voor Anita die het al ruim 10 jaar uitstekend voor elkaar heeft en al jaren doorgaat omdat er nog geen vervanger voor haar gevonden is. Jaap roept het bestuur en de leden op hier hun best voor te doen. Tot slot vraagt hij de leden décharge te verlenen aan het bestuur voor de verantwoording van de baten en lasten. De décharge is verleend.
 
Verkiezing kascommissie
Jaap Helder blijft ook voor 2022 beschikbaar als lid van de Kascommissie. Reservelid Ab van der Bas vervangt Herald Folkers en Sipke Meindertsma stelt zich beschikbaar als reservelid.
 
Begroting 2022
Er is een begroting opgesteld voor de T.F.C. Gieten en de Beheer- en onderhoudsgroep MTB-route. Anita Jeuring licht de begroting van de TFC toe en Gerrit Pots van de MTB-route. Er waren na de toelichtingen geen vragen zodat de begrotingen zonder op- of aanmerkingen zijn vastgesteld.
 
Bestuursverkiezing
Ivo Berghuis en Gerrit Pots treden af waardoor er twee nieuwe bestuursleden moeten worden gekozen. Hendrik Cossee en Sjaak Haans zijn bereid gevonden toe te treden tot het bestuur. De vergadering gaat hier unaniem mee akkoord. Edgard heet beide heren van harte welkom in het bestuur.
Daarnaast heeft hij nog lovende woorden voor Ivo en Gerrit en overhandigt beiden een mooie bos bloemen en een kadobon. Ivo en Gerrit bedanken het Bestuur en de vergadering voor het vertrouwen en de attenties.
 
Verkiezing lid ALV i.v.m. W.B.T.R. 
In de kader van deze wet moet er binnen de vereniging een lid benoemd zijn die een ALV bij elkaar roept als het bestuur dit niet meer zelf kan doen. (Bv. Bij het voltallig opstappen).
Harm Pepping stelt zich beschikbaar en de vergadering gaat unaniem akkoord.
 
Houden gezellige middag/avond op 21 mei 2022.
Deze wordt gehouden bij JIMM, s en op dit moment heeft het bestuur 35 aanmeldingen gekregen. Er is plaats voor maximaal 60 personen. Men kan zich dus nog steeds aanmelden.
 
Nieuwe kleding 2022-2026.
Edgard Weening geeft aan dat er ongeveer 80 setjes besteld zijn. De verwachting is dat de kleding op 9 mei 2022 geleverd wordt. Eens per jaar zal er een bestelmoment zijn. Edgard bedankt de kledingcommissie. (Ina Kramer, Wilfred Kruiter, Edgard Weening, Eddy Thiele en Jan Heeres) voor hun inzet.
 
Rondvraag en mededelingen.
Anita Jeuring geeft aan dat de volgende leden, Hendrik Cossee, Harm Jeuring, Ina Kramer, Fokko Kupers, Henk Nijkeuter, Rabbe Rubingh ,Roelof Schuiling en Albert Wolterman, met succes de EHBO-reanimatiecursus hebben gevolgd.
Wanda Visser zegt dat er op dit moment ongeveer 15 deelnemers aan de recreantengroep meedoen. Er zijn inmiddels ook drie mannen aan het gezelschap toegevoegd. Deze groep had zich ook aangemeld voor het project Doortrappen. Achteraf bleek dat dit niet voor bestaande groepen bedoeld was. Omdat er verder geen aanmeldingen waren werd het toch nog een geslaagd evenement. Ook geeft Wanda Visser aan dat ze het jammer vindt dat de Jumbo Abbas tocht niet doorgaat. Dit werd door deze groep altijd zeer gewaardeerd en er zat voor de organisatie volgens haar maar weinig werk aan. Edgard geeft aan dat hij het ook jammer vindt maar dat het dit keer door bezettingsproblemen niet ging lukken.
Edgard Weening meldt de volgende activiteiten, Op 9 mei wordt de nieuwe kleding verwacht, op 22 mei is de Teutoburgerwoudtocht waar plm. 12 leden naartoe gaan, van 26 augustus tot en met 28 augustus kunnen we met 16 leden naar Winterberg om te racen of mountainbiken. Er hebben zich inmiddels 11 leden aangemeld. De fiets-elfstedentocht wordt op 6 juni verreden. Er is nog 1 plaats beschikbaar vanuit de club, de Bartje 200, waarvoor weer veel vrijwilligers van de club zich in gaan zetten, wordt op 19 juni verreden en op 18 september wordt de Bouwselect MTB-tocht verreden.
Edgard Weening geeft aan dat als de nieuwe kleding er is de leden tijdens de openingsrit bij de nieuwe sponsors langs gaan fietsen. Hier ontstaat enige discussie over en Edgard Weening zegt dat hij de kledingcommissie zal vragen met een voorstel te komen.
Henk Zwiers bedankt het bestuur voor de mooie bloemen die zij kregen bij hun 60-jarige huwelijk.

Sluiting
Verder niets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter de vergadering om 22.00 uur, onder dankzegging voor de aanwezigheid en inbreng.
 
 
 
 
 
Fietsweekend TFC 30 juni – 2 juli

In navolging van voorgaande jaren heeft de TFC weer een mooie uitvalsbasis uitgekozen voor een lang weekend fietsen op de MTB en/of racefiets. Dit keer gaan van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli naar Luxemburg, Esch-sur- Sûre. Prachtig gebied waar we ons ongetwijfeld kunnen vermaken en elkaar ’s avonds weer veel te vertellen hebben bij het diner. We fietsen in verschilllende groepen,  afhankelijk van de snelheid en MTB of racefiets.
We hebben een reservering gedaan voor 20 personen met het ‘let’s bike together’ arrangement: 2 overnachtingen met ontbijtbuffet, 1 welkomstcocktail, 1 x 3 gangen diner, 1 x culinair 5 gangen diner, 1 bierpul als cadeau, 2 x ½ liter DIEKIRCH biervullingen, een t-shirt of buff  als cadeau, een koffiemok als cadeau gevuld met koffie of thee, gedetailleerd ABC Road Book. Kortom aan alles is gedacht!
De kosten zullen ca. 243 euro bedragen. Eenpersoonskamers is tegen meerprijs en moet in overleg. Het hotel waar we zullen verblijven: https://www.hotel-de-la-sure.lu/
 
Aanmelden kan via Ap van der Bas, a.vanderbas@dlvadvies.nl,  of Edgard Weening, weeningbeheer@gmail.com
 
Website https://tfcgieten.nl
Contactadres: weeningbeheer@gmail.com, Edgard Weening, 06-53819007

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.