Informatiebord bij vaste route

De vernieuwde MTB route met een lengte van 33 kilometer in de Staatsbossen van Gieten/Gasselte valt in de smaak bij vele duizenden mountainbikers

Inmiddels staat de route in de top 3 van Nederland. Ons land telt 170 MTB routes. Dankzij een forse financiële ondersteuning van provincie Drenthe., gemeente Aa en Hunze, Rabobank Assen en Noord Drenthe, het regionale bedrijfsleven en giften van de gebruikers heeft TFC Gieten materialen kunnen aanschaffen waardoor de vele vrijwilligers geholpen worden bij het onderhoud en het verbeteren van de route. Gedurende een flink aantal maanden zijn zo’n vijftien vrijwilligers elke zaterdagmorgen in touw.

Gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe heeft vrijdag 8 december 2017 een overdekt bord met daarop de namen van de geldschieters en ondersteunende partijen onthuld, hierbij gebruik makend van de door de provincie gesubsidieerde mini-shovel. Het bord is gebouwd door A. HArdenbol van Het Andere Hout uit Gieten. Kuipers Print en Sign heeft de bordjes gemaakt en bedrukt.

In opmaat naar de officiële handeling wordt veelvuldig de loftrompet gestoken . Gedeputeerde Henk Brink benadrukt dat Drenthe zich wil profileren als de fietsprovincie. “Dankzij de vele vrijwilligers past deze route heel goed in de ambitie van de provincie”.

Boswachter Martijn Harms van Staatsbosbeheer roemt de goede samenwerking met TFC Gieten. “Wat hier is gerealiseerd is een voorbeeld voor de provincie Drenthe”.

Ook wethouder Co Lambert van de gemeente Aa en Hunze is blij met de nieuwe route. “Een heel antrekkelijke route, het lijkt wel of je in het buitenland rijdt.”

Jan Germs uit Gasselte is één van de vrijwilligers die regelmatig de handen uit de mouwen steekt. “Het gaatverder dan wat brandnetelschoffelen. Wat is mooier dan met veel pleziersamen met een paar kameraden het bos in te worden gestuurd. Het is gezellig en goed voor lijf en leden bovendien. En het cresultaat ? Een prachtig parcours”.