NTFU

NTFU , de grootste wielersportbond van Nederland

Wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) behartigt de belangen van de sportieve racefietser, de mountainbiker en de recreatieve fietser. Zij zet zich in voor kwaliteit en veiligheid binnen de wielersport. De NTFU is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF en mountainbike-organisatie IMBA Europe. De ruim 60.000 fietsers, die via een vereniging of individueel verbonden zijn met de NTFU, profiteren van de activiteiten die NTFU-verenigingen organiseren, zoals toertochten, clinics en trainingen. De NTFU ondersteunt deze verenigingen door het bieden van specialistische en praktische informatie.

Missie van de NTFU
De NTFU creëert optimale voorwaarden om de wielersport in Nederland te laten floreren en zij stimuleert wielersportliefhebbers om te komen tot een plezierig, modern en medisch verantwoord bedrijven van de wielersport. De NTFU is dé landelijke organisatie voor wielersportevenementen en voor alle deelnemers aan deze evenementen.

Visie van de NTFU
De NTFU wordt zowel door haar achterban als door externen gezien als dé landelijke kennisorganisatie en belangenbehartiger op het gebied van de wielersport en de daarbij horende wielersportevenementen. De NTFU is een veranderingsgezinde organisatie die inspeelt op de wensen en behoeften van haar achterban, bestaande uit verenigingen en andere bij de NTFU aangesloten organisaties, individuele wielersporters en wielersporters die via een vereniging of een andere organisatie bij de NTFU zijn aangesloten. De NTFU zoekt samenwerkingsverbanden om haar doelen te bereiken, waarbij van de eigen kracht wordt uitgegaan.

 Onze vereniging is lid van de NTFU en committeert zich aan de richtlijnen die door hen gehanteerd worden.