MTB route Gieten-Gasselte

MTB Route Gieten-Gasselte
Informatiebord vaste route

De route loopt door het Staatsbos van Gieten en Gasselte en is met rode bordjes gemarkeerd. De Mountainbike route heeft een totale lengte van 32 kilometer.

Door de zwarte bordjes te volgen is het ook mogelijk om een kortere route te rijden. Er zijn ook verbindingsroutes met andere Mountainbike-routes in de omgeving. Bijvoorbeeld met de route bij Grolloo. Er loopt een project om ook op de route´s van Zuidlaren, Anloo en Exloo aan te sluiten. Zo ontstaan er kilometer lange routes door de Drentse bossen.

De Mountainbike-route Gieten-Gasselte is een uitdagende route die hoog in de top 10 routes van mtbroute.nl staat. In december 2017, bijvoorbeeld op de 3de  plaats.

Starten met de route kan op verschillende plekken, waaronder aan de Nijslootsweg in Gieten, bij het “Nije hemelriek”in Gasselte en bij Het Boomkroonpad even buiten Drouwen. Op deze locaties is gratis parkeerplek en is het begin van de route aangeduid door middel van borden.

 

Onderhoud

De route wordt onderhouden door vrijwilligers, die vaak lid zijn van de TFC Gieten. Ook van andere verenigingen uit de omgeving wordt er regelmatig een bijdrage aan het onderhoud geleverd, zowel financieel als praktisch. De route wordt door vele sponsoren gesteund, waaronder de provincie Drenthe (project “op fietse”) en de gemeente Aa en Hunze,  Iedere zaterdagmorgen is een groep vrijwilligers bezig met het onderhoud aan de route.

                         Sponsoren onderhoud MTB route Gieten-Gasselte

                                 

                                                               

               

                

 

Meer informatie:

email: mtbroutegieten@gmail.com

http://www.mtbroutes.nl/route/304/Gieten-Gasselte

facebook: https://www.facebook.com/mtbroutegieten/

Donatie

Doneren voor het onderhoud en verbeteren van de route kan op NL91RABO 0314 5121 87 tnv TFC Gieten. Vermeld bij het overmaken van je vrijwillige bijdrage als omschrijving “onderhoud MTB Route Gieten”.

Sponsoren onderhoud MTB route