Afdeling MTB

 

 

Ben jij mountainbiker

Fiets je graag met anderen en wil je de mooiste routes rijden

terwijl je ook nog eens de kneepjes van het MTB-en krijgt aangereikt?

Laat je  verrassen door de MTB groep.

We fietsen zomer en winter.

Veel toerfietsers kiezen ook in de winter voor de MTB.

 

Clinics in de winterperiode

Van 1 september tot 1 april starten we elke zondagmorgen om half 10 vanaf Profile. Onder deskundige begeleiding van een trainer wordt aandacht besteed aan de technische kneepjes van het MTB-en. Tijdens de clinic fietsen we gezamenlijk naar een pauzeadres, waar we een kopje koffie drinken.

Na de pauze wordt er een route gefietst in een tempo dat iedereen kan volgen. We zijn altijd omstreeks 12.00 uur terug bij Profile.

Hoe zo’n clinic er uit ziet ? Dat zie jij op bijgaande korte video’s.

 

Een impressie van de training op Zondagmorgen

MTB-en in de zomerperiode

Veel MTB-ers stappen in april op de racefiets, maar een behoorlijk aantal blijft ook in de zomer hun MTB trouw.

We starten om 09.30 bij Profile en rijden een route tot ongeveer 12.00 uur, onderbroken door een koffiepauze. In tegenstelling tot de winterperiode wordt er geen specifieke training gegeven. Bij voldoende deelname is er een snelle en een langzamere groep.

Mountainbike tochten

In de winterperiode is bijna wekelijks wel ergens een georganiseerde MTB-tocht. Regelmatig nemen we vanuit TFC Gieten in groepsverband daar aan deel. Tijdens de trainingen en in de Whats App groepen wordt dit overlegd.

Eigen MTB tochten

Drie keer per jaar organiseert de TFC Gieten een MTB toertocht. De Tegelhuys Gieten MTB toertocht in maart of april, de Profile Mountainbike toertocht in juli  en de  RABO  MTB toertocht in september.

Uiteraard kun je daaraan meedoen als deelnemer, maar ook vrijwilligers die meewerken aan de organisatie van de MTB tochten zijn van harte welkom.

Een groep vrijwilligers van TFC Gieten helpt  jaarlijks mee aan de  Drenthe 200 MTB tocht in december. De komende jaren zullen er meer tochten door diverse verenigingen georganiseerd worden waar TFC Gieten aan mee zal werken.

Voor meer info kunt u terecht bij de voorzitter van de MTB-commissie: info@tfcgieten.nl